Loading

AANBOD KICK THE MOON COMPLEET

Van geen idee over je studiekeuze tot een weloverwogen besluit: dit is de studie die ik ga doen!

Is dit wat voor mij?
Heb je nog géén idee en en ben je bang de verkeerde keuze te maken? Zou je je graag breed willen oriënteren op welke studie bij jou past? Bijvoorbeeld omdat je uiteenlopende interesses hebt? Of omdat online testen of begeleiding op school je tot nu toe niet verder hebben gebracht? Wil je jouw studiekeuze goed kunnen onderbouwen zodat je vol zelfvertrouwen kunt gaan beginnen? En wil je niet alleen kijken naar studies maar ook naar de beroepsperspectieven en baankansen? Dan is een uitgebreid studiekeuzetraject iets voor jou. In meerdere sessies bespreek jij met een ervaren studieadviseur alles wat belangrijk is voor jouw keuzeproces.

Hoe werkt het?

Stap 1: In een intakegesprek (kan telefonisch) maken we kort kennis en leg ik uit welke opdrachten en testen je gaat maken.

Stap 2: Coachingssessie 1: Wie ben je en wat vind je leuk & belangrijk?

De persoonlijkheidstest die wij gebruiken is speciaal ontwikkeld voor jongeren in hun studiekeuzeproces. Het geeft een compleet en objectief beeld van je persoonlijkheid. Ik help je met de vertaalslag naar passende studies en beroepsperspectieven.
Via uiteenlopende interessetesten onderzoeken we welke onderwerpen, beroepen, branches, sectoren, activiteiten en werkomgevingen je aantrekken. Juist door verschillende oefeningen en testen in te zetten en met jou in gesprek te gaan ontstaat een compleet beeld. Langzamerhand worden de rode draden zichtbaar.

Stap 3: Coachingssessie 2: Wat kan je goed? Wat zijn jouw opvallende talenten en vaardigheden?
We bespreken je ambities en betrekken ook je studiehouding en studievaardigheden erbij. Ook kijken we naar waar jij goed in bent.
Welke competenties kun je inzetten in studie en beroep? Wat zie jij zelf en anderen in jouw omgeving als jouw opvallende talenten?
Alle keuzecriteria voor jouw studie en beroepskeuze zijn nu duidelijk geworden en passende studies worden samen met jou langs deze meetlat gelegd.

Stap 4: Vervolgens krijg je een uitgebreide rapportage met alle inzichten uit de eerdere sessies. De conclusie van het rapport is een top 3 van studies die het beste bij je passen, met beknopte informatie over de arbeidsmarktperspectieven en het beste opleidingsinstituut/stad voor elk van deze studies. Tenslotte krijg je concrete tips voor de open dagen.

Stap 5: Jij gaat aan het werk! Je gaat deze studies onderzoeken door open dagen te bezoeken en brochures/websites te bestuderen. Misschien ga je zelfs wel proefstuderen of iemand interviewen die het werk doet  of de studie volgt.

Stap 6: Coachingssessie 3: evaluatie en doorhakken knoop! In dit laatste gesprek – eventueel samen met je ouders – evalueren we de studies die je nu nog overweegt en help ik je bij het doorhakken van de knoop. Of je weet het inmiddels allang en je vertelt tijdens dit gesprek wat je hebt besloten.

Het resultaat:
Je hebt jezelf beter leren kennen en weet nu wat je wil. Een studiekeuze (en eventueel al beroepskeuze) die je goed kan beargumenteren. Handig als je bijvoorbeeld een studiekeuzecheck moet doen bij de onderwijsinstelling en je motivatie moet toelichten. Maar vooral belangrijk: hoe gemotiveerder je aan een studie begint, hoe gemakkelijker je de studie zult doorlopen!

De map met de uitgebreide rapportage is een naslagwerk voor je verdere leven, zelfs bij latere sollicitaties of reflectieopdrachten in je studie kun je hem nog eens erbij pakken.

Voordelen op een rij:

  • grondig studiekeuzeonderzoek met wetenschappelijk onderbouwde testen
  • interessante sessies over jouw unieke eigenschappen en talenten met een studiekeuzeadviseur
  • uitgebreide rapportage: veel inzichten over jezelf en de vertaalslag naar studies en beroepen
  • uit een top 3 van studies kies de meest passende studie
  • een keuze vol zelfvertrouwen betekent: minder risico op studie-uitval
  • je bespaart jezelf of je ouders veel geld
  • een studie doen die bij je past is veel leuker
  • je haalt je diploma met meer gemak

Wat kost het?
€ 695,- inclusief BTW.

Locatie:
Gesprekken vinden plaats in Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Den Haag, Hilversum of in overleg in een andere plaats in de Randstad.

Meer weten? Stuur een berichtje.

Doen?

3 sessies met een studiekeuzeadviseur

kick-the-moon-compleet

Liever online?

Liever online in plaats van live sessies?

kick-the-moon-online

Kennis maken?

Vraag hier meer informatie aan over Kick the Moon.

kick-the-moon-contact-opnemen