Loading

LOOPBAANADVISEUR HAARLEM

In gesprek met een loopbaanadviseur over je knelpunten en kansen. Van onzekerheid over je loopbaan naar een nieuw doel en misschien wel: een nieuwe richting!

Is dit wat voor mij?
Zit je met een of meer van de volgende vragen?

 • Afgestudeerd, maar geen idee: wat nu?
 • Past de baan die ik nu heb wel zo goed bij me?
 • Er komen nieuwe functies in mijn organisatie: zijn dat kansen voor mij?
 • Hoe kom ik uit bij een baan of beroep waar ik met veel meer passie voor voel?
 • Moet ik niet nadenken over mijn doelen op langere termijn? Waar wil ik naar toe?
 • Of weet ik het eigenlijk heel goed, maar durf ik er niet voor te gaan?
 • Heb ik behoefte aan praktische begeleiding: netwerken, solliciteren etc.?

Bij al dit soort vragen kun je bij Kick the Moon terecht voor een loopbaantraject. Kort of lang, net wat nodig is voor jouw vraag.

Hoe werkt het?
Een loopbaantraject wordt op maat voor jou gemaakt. In een intakegesprek maken we kennis en stellen we je vraag en doel voor het traject vast. Meestal gaat het om een traject van 3- 6 sessies, maar bij een concrete vraag kunnen we ook na 1 sessie klaar zijn.

Voorbeeld van een kort traject van 3 sessies:
Een jonge vrouw van begin twintig is recent afgestudeerd aan de Kunstacademie (richting Grafisch). Ze twijfelt erg of het wereldje iets voor haar is, en wil zich met mij breed oriënteren op haar mogelijkheden, ook buiten deze branche. Via testen en gesprekken komen we er echter achter dat de Grafische branche toch het beste bij haar interesse en ambities past. Wat houdt haar dan tegen? Het blijkt een combinatie van faalangst te zijn en een aversie tegen sommige aspecten van de branche. Samen stellen we een actieplan op voor de komende 3-5 jaar: hoe ze zich gaat profileren in de branche en via welke ingangen ze een baan kan zoeken die wél goed bij haar past en waarin ze zo min mogelijk last heeft van de dingen die haar tegenstaan. Vol enthousiasme maakt ze dus een nieuwe keuze voor de grafische hoek, maar nu met concrete handvatten hoe ze haar toekomst vorm gaat geven in deze wereld. Faalangst heeft plaatsgemaakt voor enthousiasme en inspiratie.

Voorbeeld van een langer traject van 5 sessies:
Een man van eind twintig heeft een economische studie afgerond waar hij inmiddels totaal geen interesse meer voor heeft en inmiddels wat banen gehad die vooral in eigen ogen weinig succesvol zijn geweest. Hij overweegt nu een baan te zoeken in een sector waarin zijn ouders werken en waarvan hij zelf ook denkt dat hij daar affiniteit mee heeft. Voor de zekerheid wil hij echter een compleet loopbaanonderzoek doen. We gaan de diepte in met allerlei testen, gesprekken en opdrachten en komen er achter dat al zijn keuzes tot nu toe in zijn leven veel te veel van buitenaf beïnvloed zijn en dat hij zichzelf daar gaandeweg in is verloren. Het is lastig om opnieuw te weten en vooral te ‘voelen’ waar zijn eigen hart sneller van gaat kloppen. Maar uiteindelijk lukt het. Zijn toekomst wordt duidelijk. Iets compleet anders dan alles wat hij tot nu toe heeft gedaan. Met wellicht minder status en zekerheid dan eerdere keuzes. Maar dichterbij hemzelf dan ooit.

Wat kun je verwachten in een sessie?
Mogelijke onderwerpen van een loopbaansessie:

WIE BEN JE? Het onderzoeken van je persoonlijkheid, talenten, kwaliteiten, werkwaarden, drijfveren, etc.

WAT KAN JE? Het in kaart brengen van je vaardigheden, specifieke talenten, opleiding, werkervaring, en ook bijvoorbeeld je energiegevers versus energievreters.
WAT VIND JE LEUK EN BELANGRIJK? Uitdiepen wat je precies wil: welk type werkzaamheden? Welke sector of branche? Welk beroep of werkomgeving?
HOE KOM JE WAAR JE WIL? netwerken, sollicitatiegesprekken, presentatie, brieven schrijven, CV, actieplan, etc.

Lees HIER meer over de methodiek van de loopbaanadviseur.

Ik kan je ook helpen bij de concrete voorbereiding op je sollicitaties, netwerkgesprekken: het updaten van je cv, het oefenen van je pitch om jezelf beter te verkopen etc.

Het resultaat:
Doorat je jezelf inclusief je talenten en kwaliteiten beter in kaart hebt gebracht en onderzocht hebt wat je wil en hoe je dat kunt bereiken, wordt het benaderen van de arbeidsmarkt een uitdaging die je met plezier aangaat. Het zal je veel minder tijd kosten de baan te vinden die bij je past! (lees HIER reviews van eerdere coachingstrajecten)

Voordelen op een rij:
Zo werkt de Loopbaanadviseur Haarlem:

 • Grondige aanpak, maar geen ellenlange trajecten.
 • Gedegen, wetenschappelijk onderbouwde testen.
 • Opdrachten die je aan het denken zetten.
 • Alle relevante vragen komen aan bod: wie ben je? wat vind je leuk? wat kan je?
 • En uiteindelijk ook concreet: hoe kom je waar je wil zijn?
 • Op maat gesneden: de diepte in of juist lekker concreet en praktisch.
 • Een onafhankelijke loopbaanadviseur die echt naar je luistert en met je meedenkt.

Wat kost het?
Een coachingstraject is altijd op maat. Een losse sessie is € 85 per uur, exclusief BTW (voor particulieren inclusief BTW). Bij langere trajecten stel ik een pakketprijs voor.

NB: de kosten zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar als studiekosten of misschien is je werkgever bereid om de kosten te betalen, bijvoorbeeld vanuit het coach- of opleidingsbudget in je CAO, of in het geval van een re-integratie- of outplacementtraject.

Waar zijn de loopbaansessies?
De gesprekken vinden naar keuze plaats in Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Den Haag, Hilversum of in overleg in een andere plaats in de Randstad.

Meer weten? Stuur een berichtje.

Doen?

Vraag hier de
Loopbaansessies aan:

loopbaanadviseur haarlem

Meer hulp nodig?

Liever 2-3 sessies met
een studiekeuzeadviseur?

kick-the-moon-compleet

Kennis maken?

Vraag hier meer informatie
aan over Kick the Moon.

kick-the-moon-contact-opnemen